9. Çakra

 

Numeroloji ilminde ad ve soyadındaki harflere bakarak kişide hangi çakraların doğuştan aktif olduğunu anlıyoruz. Ruhun yazılımı, mizacın nasıl şekillendiğini de buradan tespit edebiliyoruz. 9. çakra harfleri I- İ- R harfleridir. Bunlardan 1 tane olması 9. çakranızın aktif çalışma kapasitesiyle yaratıldığını gösterir. Psikolojik faktörler, travmalar, yetişme tarzı bu çakra açık olduğu halde özelliklerinin göstermeme yönüne doğru gitmeyi sağlar. Çakranın pozitifinde olan kişilerde o çakranın özellikleri dengeli olarak açığa çıkar, duygu, düşünce ve davranışlarda görülür. Çakranın negatifinde ise bu özellikler verildiği halde kişiler kullanmıyordur. Travmalar ve yetişme tarzındaki yanlışlar o özelliklerini kapatmasına yol açabilir.

Yani bu çakra açıksa insanî yardımlaşmaya, hümanistik düşüncelere, sanata, ilhamlar almaya yönelik bir yapı olur. Merhamet etme, duygular aktiftir. Başkalarının duygularına, acılarına karşı duyarlı olurlar. Yazar, şair, ressam, müzisyen olmaya eğilimlidirler. 9. çakra harfi bir veya iki tane ise yeterince aktiftir, 3 veya daha fazla ise o kadar bu özellikler yoğun yaşanır.

Bazı danışanlarımda 5-6 tane bu harflerin olduğu durumlarda aşırı merhametli ve duygusallıktan zarar görebildiklerini görüyorum. Dengelenirse onların başkalarına karşı kendilerini korumaları kolaylaşıyor. Bazıları bu merhametli yönleri kullanılmasın diye öfkeli ve sinirli ya da soğuk durarak insanlardan kendini koruyor. Bu da çok işe yarayan bir yöntem olmadığından başka sorunlara, iletişimde zorlanmalara yol açıyor. Aşırı duygusal olarak yaşıyorsak, merhamet bize zarar verici oluyor, çünkü her aşırı duyguya girme, aşırı empati bizden ruh molekülleri götürür. Fazla ruh molekülü transferi, herkesin acısını acı ve dert edinmek kültürümüzde sevgi ve insanlık diye öğretildiği için enerji sarfiyatına yol açar. Ruh moleküllerini aldıkça o kişilerin kaderlerindeki zorlukları kendileri de yaşamaya başlar. Hem maddî ve manevî zarar görebiliyor, üstelik karşısındakinden aynısını beklediği için beklentide kalıp, öfke, kızgınlık ve kırgınlık ile bir de negatif yüklenip ruhunu bedenini hasta edebiliyor.

Sınır algısının gelişmesiyle kendini doğru ifade ederek sağlam durmayı öğrendikçe bu öfke, kızgınlık, soğukluk kalkanlarına gerek kalmıyor. Kültürel, ailesel ve kişisel bilinçdışı kodlamalar dengelenirse sağlık ve huzurla yaşamak kolaylaşıyor.

Bir yanıt yazın